zaterdag 16 januari 2010

Voor de bijeenkomst van vrijdag 12 maart 2010.



Door de winterse omstandgheden is de bijeenkomst verplaatst naar vrijdag 12 maart 2010.

In maart gaan we ons bezig houden met het thema: ‘Schuldgevoel’ in combinatie met ‘verantwoordelijkheid’. Dit is een boeiende combinatie omdat we beseffen dat als we ons ergens vreselijk verantwoordelijk over voelen het grenst aan schuldgevoel (zo van: “had ik maar dit of dat gedaan dan was het niet gebeurd”, enz). Andersom kan een schuldgevoel ons ook tot werk aanzetten wat dan lijkt op dat we ons ervoor verantwoordelijk voelen en dan het gevoel hebben dat het wel MOET.

Dus schuldgevoel in combinatie met verantwoordelijkheid(gevoel).

Vragen die dan kunnen helpen ons erop te richten zijn:
-Zijn er situaties die we herkennen in het bovenstaande?
-Hebben we al zoiets meegemaakt en hoe zijn we ermee omgegaan, hebben we altijd dan de drang gevoeld om iets wel of niet te doen, of kon iets anders het misschien wel verandering aanbrengen in onze manier van denken.
-Welke rol speelt de waarnemersplaats hierin, of zou het nog kunnen spelen in de toekomst (bij de volgende keer)?


Daarnaast studeren we rustig door in het boekje Telepathie en het Etherische Lichaam van Alice. A. Bailey. We kunnen hoofdstuk 9 (IX) doornemen met de titel: “Zich uitbreidende gebieden van bewuste wederzijdse uitwisseling”. Andere hoofdstukken kunnen altijd aan bod komen en voor wie vragen heeft… kom er gerust mee, uiteindelijk is alles een geheel, en bestuderen we facetten ervan.

De volgende keer is dan vrijdag 12 maart rond de klok van 13.00 uur. Laten we hopen dat we er allemaal weer bij kunnen zijn of in elk geval mee willen bestuderen en als je niet kunt mag je altijd je overdenkingen en mijmeringen delen op papier en opsturen per e-mail, zo draagt iedereen ‘het steentje’ bij in ons reservoir van ‘groepsbewustzijn’.

Alvast bedankt voor jullie liefdevolle inzet en warm enthousiasme hierin, en tot dan!

----------------------------------------------

Geen opmerkingen: